Confidenţialitate

Județul Constanța este în scenariul roșu și se confruntă cu o lipsă a locurilor la ATI | AUDIO

Județul Constanța, aflat în scenariul roșu, se confruntă cu o lipsă acută a locurilor în secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii cu forme grave de COVID 19. Spitalul Județean Constanța, care a suplimentat, recent, paturile  la ATI, caută soluții urgente pentru salvarea pacienților.

În spitalele Covid din județul Constanța sunt internate aproape 500 de persoane. Toate cele  46 locuri în ATI sunt ocupate de pacienți în stare gravă. Cele mai multe paturi pentru bolnavii de Covid în ATI, sunt la Spitalul Județean de Urgență Constanța, după ce, potrivit managerului Tiberiu Tofolean, s-a decis suplimentarea locurilor:

„Cazurile sunt foarte grave, și acum, in prezent, avem toate paturile pline. Și la ATI covid și la non ATI. Vorbim de 91 de paturi”. 

Pe lângă bolnavii de Covid, Spitalul Județean de Urgență Constanța are și pacienți cu alte boli, în stare gravă, internați în Terapie intensivă. Plus pacienții care folosesc paturile intermendiare ATI cu oxigen.

„Vă rog să mă credeți, că este foarte greu să susții atâtea paturi de ATI. De exemplu, ieri, consumul nostru de oxigen pe întreg spitalul era 190 metri cubi pe oră. Consumul normal obișnuit, în perioada extrapandemică, era de până la 40 mc. Deci e de cinci  ori mai mare”. 

Spitalul Județean Constanța, dar și alte spitale din țară, de altfel, sunt in această perioadă afectate grav și  din punct de vedere financiar. Prețul medicamentelor a crescut semnificativ. Singura salvare sunt autoritățile județene care aprobă, in această perioadă, bugetul spitalelor din subordine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu