Județul Argeș – candidați cu probleme

În Argeş, listele candidaţilor pentru alegerile parlamentare conțin atât persoaje condamnate, cât şi politicieni trimişi în judecată.

Actualul deputat PSD,  Cătălin Rădulescu  a fost condamnat în primă instanţă, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare cu acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, dar îl regăsim pe lista PSD Argeş, pe locul 5 drept candidat pentru  Camera Deputaţilor , loc considerat eligibil.

Cătălin Rădulescu a avut două mandate de deputat, primul chiar imediat după evenimentele din decembrie 1989 iar al doilea între anii 2012 -2016 şi de numele lui se leagă, printre altele, o iniţiativă legislativă care a fost catalogată la vremea respectivă drept un atac la pădurile şi aşa jefuite ale României.

Judeţul Argeş – vezi lista completă a candidaţilor la alegerile parlamentare 2016

Tot pe lista candidaţilor PSD se mai află si deputatul Mircea Drăghici.

El a fost trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015 în dosarul lui  Constantin Nicolescu şi este  acuzat de către procurori de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată  şi complicitate morală mijlocită  la abuz în serviciu.

Mircea Drăghici este deputat PSD din 2008 şi în prezent se află pe locul 2, pe lista candidaţilor social democraţi pentru Camera Deputaţilor

Pentru un post de senator de Argeş, vrea şi fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită. El  a ajuns la  ALDE care i-a oferit primul loc pe lista pentru Senat.

Ana Sorescu, corespondent Europa FM

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS