Judecatorul Stan Mustata este urmarit penal de DNA

Magistratul de la Curtea de Apel Bucureşti a fost audiat mai bine de 4 ore de procurori.

Procurorii DNA au anunţat că au început urmărirea penală faţă de Stan Mustaţă. Alte cinci persoane, între care un grefier de la aceeași instanţă, sunt cercetate în acelaşi dosar.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, cele șase persoane au constituit sau aderat la grupul infracţional în scopul săvârșirii unor infracţiuni de corupţie judiciară (luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare folosire în orice mod direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii) urmărind obţinerea de beneficii materiale.

Judecătorul care astăzi ar fi trebuit să judece Dosarul ICA a plecat de la Direcția Națională Anticorupție după aproape patru ore de audieri.

Judecătorul Stan Mustaţă a declarat că procurorii l-au pus sub învinuire şi că aceştia susţin că un prieten de-al său s-ar fi întâlnit cu un prieten al lui Dan Voiculescu, pentru a fi dată o soluţie favorabilă în dosarul ICA – privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare. Stan Mustaţă a spus că probele anchetatorilor nu sunt concludente şi nici suficiente pentru formularea unor acuzaţii.

Judecătorul le-a spus jurnaliștilor că se teme că va fi arestat dar în același timp a declarat că oricum astăzi ar fi amânat termenul în dosarul ICA, din cauza absenței celui de-al doile judecător care trebuia să se pronunțe.

Judecătorul Stan Mustață, cel care trebuia să judece astăzi apelurile formulate de inculpați în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. In acest dosar sunt acuzați Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi şi alte11 persoane pentru un prejudiciu de 60 de milioane de euro.

La termenul din 8 aprilie, Stan Mustață a cerut să nu mai judece acest dosar, ca urmare a unor informații în presă și potrivit cărora numele său ar fi apărut într-un dosar de corupție în magistratură. Curtea de Apel i-a respins însă cererea.

Procurorii îl suspectează pe magistratul Stan Mustaţă că ar fi cerut bani și în dosarul în care Mihai Stoica a cerut anularea condamnării primite în dosarul transferurilor de jucători.

Stan Mustaţă a declarat contestaţia în anulare ca fiind admisibilă în principiu şi a amânat judecarea cauzei pentru 23 mai.

Judecătorul Stan Mustaţă este cel care în urmă cu mai mulţi ani a dispus arestarea lui Ovidiu Tender .