Judecatorii urmeaza sa se pronunte astazi in cele doua dosare in care sunt implicati Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca si fosti membri ai conducerii Petromservice

În primul dintre dosare, Sorin Ovidiu Vintu, fostul lider de sindicat Liviu Luca, afaceristul moldovean Octavian Turcan și alți 9 membri ai conducerii Petromservice sunt acuzați de delapidare si spalare de banilor.

În primul dintre dosare, Sorin Ovidiu Vintu, fostul lider de sindicat Liviu Luca, afaceristul moldovean Octavian Turcan și alți 9 membri ai conducerii Petromservice sunt acuzați de delapidare si spalare de banilor, prejudiciul produs Petromservice fiind de aproape 85 milioane euro.

Procurorii au cerut pedepse maxime pentru toti inculpatii.

Acestia ar fi pus la punct achizitia prin intermediul unor firme din Cipru detinute de Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcanu, actiuni la mai multe companii moldovenești la un pret de 9 ori mai mare decat cel de pe piata de capital.

Toti acuzatii riscă inchisoarea intre 2-7 ani pentru delapidare și intre 3-10 ani pentru spalare de bani.

Exceptie face insa Sorin Ovidiu Vintu, pentru care, la solicitarea avocatului, procurorul a fost de acord sa reduca limitele de pedeapsa la jumatate, in eventualitatea in care judecatorul va adopta o solutie de condamnare, Intr-un alt dosar, Liviu Luca , Sorin Ovidiu Vantu și Octavian Turcan sunt acuzati ca au initiat si constituit un grup infractional organizat care prin delapidare a păgubit cu 12 milioane de euro Asociatia Salariatilor din SNP Petrom SA.

In acest dosar judecatorii urmeaza sa se pronunte asupra cererii formulata de avocatul lui Sorin Ovidiu Vantu privind restituirea cauzei la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru refacerea rechizitoriului si a actelor de urmarire penala.

Daca cererea formulata de avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu va fi respinsa, se va dispune inceperea cercetarii judecatoresti.