Judecatorii decid astazi daca Mircea Basescu ramane sau nu in arest preventiv

Cei care vor analiza contestația depusă în acest sens sunt judecătorii Curții de Apel București.

Ei se vor pronunța și în cazul lui Marian Căpățână, suspectat că ar fi intermediat mita dintre fratele președintelui și familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Ieri au fost audieri maraton la DNA. Au dat explicații în fața procurorilor Bercea Mondial, Izaura Anghel, fiica sa, Mircea Băsescu și Marian Căpățână.

Adus ieri la DNA, Mircea Băsescu nu a făcut nicio declaraţie şi nici nu a fost confruntat cu familia Anghel, in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta.

Avocatul fratelui președintelui, Nelu Taşcă, a declarat că membrii clanului Bercea au făcut din nou declarații denigratoare la adresa justiției.

5 membri ai familiei Anghel au fost trimiși în judecată pentru șantaj, în urma unei plângeri depuse de Mircea Băsescu.

De asemenea, lui Florin Anghel i s-a comunicat ca vor fi expertizate aparatura şi probele video depuse de acesta în cazul denunţului făcut împotriva lui Mircea Băsescu.

Între timp, vizat de o cerere oficială de demisie din partea Parlamentului, președintele Băsescu i-a acuzat pe senatori și deputați că au fraternizat cu membrii clanului Bercea.

Astăzi, Curtea de Apel Bucureşti va decide definitiv dacă Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest 30 de zile sau vor fi cercetaţi în libertate.