Judecătorii au anunțat că judecă azi ultimul termen în dosarul lui Liviu Dragnea

Judecătorii au anunțat că judecă, luni, ultimul termen în dosarul lui Liviu Dragnea.

Toate cererile de amânare depuse de avocați au fost respinse.

Instanța a decis respingerea excepției de nelegalitate a constituirii completului de 3 judecători, respingerea cererilor de sesizare a CCR, dar și cererea de amânare a procesului până după decizia Curții Constituționale.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție judecă, luni, ultimul termen din dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Avocaţii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, au ridicat luni la ÎCCJ mai multe excepţii în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat la proces, el fiind reprezentat de doi avocaţi – Flavia Teodosiu şi Marian Nazat.

După ce procurorul DNA a anunţat că renunţă la a mai sesiza CCR cu două excepţii de neconstituţionalitate, avocaţii lui Dragnea au pus în discuţie în sala de judecată mai multe cereri, în baza cărora au solicitat amânarea procesului.

Astfel, Flavia Teodosiu a invocat o excepţie de nelegalitate în legătură cu modul în care în 2017 Colegiul de conducere al ÎCCJ a dispus înlocuirea judecătoarei Ana Maria Dascălu cu judecătorul Constantin Epure, în completul care l-a condamnat pe fond, în primă instanţă, pe Dragnea.

Tot acum, avocata Flavia Teodosiu a ridicat şi două excepţii de neconstituţionalitate privind articolele 420 (se referă la schimbarea încadrării juridice) şi 421 din Codul de procedură penală. Referitor la art. 421 Cpp, avocata s-a plâns că în timpul judecării apelului a solicitat audierea mai multor martori, însă magistraţii au fost de acord doar cu audierea a 3 dintre ei.

Un alt avocat, Toni Neacşu, cel care o apără pe Olguţa Şefu, fost director adjunct la DGASPC Teleorman, a solicitat magistraţilor amânarea procesului după data de 5 iunie, când CCR ar trebui să ia o decizie în ceea ce priveşte modul de constituire a completurilor de 3 de la Instanţa Supremă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS