Confidenţialitate

Judecător, despre agresorul din Mehedinți: Penitenciarul a propus eliberarea de mai multe ori | AUDIO

Individul condamnat definitiv pentru patru crime, eliberat anul trecut din penitenciarul Drobeta Turnu Severin și care a incendiat vineri o tânără de 17 ani, a devenit liber după ce comisia de la pușcărie a propus lăsarea sa în libertate de mai multe ori.

Decizia de eliberare a fost dată de  judecătorii de la Tribunalul Mehedinți, iar purtătorul de cuvânt al instituției, judecătorul Cosmin Sima, spune că ultima propunere de eliberare a fost făcută în unanimitate de membrii comisiei penitenciarului.

“Pe parcursul executării pedepsei a fost recompensat de 32 de ori, a obținut 215 zile câștig din muncă, din activități lucrative, executa pedeapsa în regim deschis, cel mai puțin sever. A fost discutat în comisia de propuneri din cadrul Penitenciarului Turnu Severin de nouă ori.

A fost propus de mai multe ori pentru eliberare condiționată, ultima oară cu unanimitate de voturi. Instanța și-a însușit propunerea. Era condamnat pentru omor deosebit de grav asupra a 4 persoane. Hotărârea este definitivă, nu se mai poate face nimic”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anca Grădinaru l-a întrebat pe reprezentantul Tribunalului Mehedinți cum poate fi eliberat un condamnat pe viață pentru 4 crime.

Autorul a fost închis în 1993 și a fost eliberat în mai anul trecut, anticipat.

“El putea fi eliberat după 20 de ani, adică undeva în 2013. A stat 26 de ani. Instanța a avut în vedere doar comportamentul deținutului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a cerut un punct de vedere atât de la Administrația Națională a Penitenciarelor cât și la ministrul Justiției.

Așteptăm răspunsuri.

Surse din cadrul Ministerului Justiției au precizat pentru Europa FM că ministrul Cătălin Predoiu a cerut explicații de la ANP, iar instituția i-ar fi răspuns că eliberarea criminalului a fost legală.