Judecatoarea Georgeta Barbalata a fost condamnata de instanta suprema la 4 ani de inchisoare cu executare, pentru favorizarea infractorului

În același dosar au fost achitați foştii procurori Marcel Sâmpetru şi George Bălan, dar și ofițerul Mihai Vlad de la protecție internă Ilfov.

Sentința de astăzi poate fi atacată la completul de cinci judecători de la Înalta Curte.

Judecătoarea Georgeta Barbălată de la Instanța Supremă a fost acuzată că, în iulie 2012, a dat informații secrete ofițerului Mihai Vlad care era cercetat într-un dosar penal alături de foștii procurori Marcel Sâmpetru şi George Bălan.

Mai exact l-ar fi avertizat pe Mihai Vlad că locuința sa ar putea fi percheziționată de procurori. Astfel acesta a avut timpul necesar pentru a distruge și ascunde documente şi obiecte compromiţătoare din dosar.

Alte informații care privesc siguranța națională au ajuns apoi la foștii procurori.

Anchetatorii susțin că George Bălan și Marcel Sâmpetru cereau informații secrete de la Mihai Vlad în beneficiul lor sau al altor persoane. În schimb, prin conexiunile la nivel politic, ei s-ar fi asigurat că Mihai Vlad rămâne în funcția de șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă Ilfov.