Confidenţialitate

Judecătoarea din Brăila care a eliberat un violator, suspendată din funcție | AUDIO

Judecătoarea din Brăila, care l-a eliberat din arest pe violatorul unei fetițe, a fost suspendată din funcție, până la finalizarea cercetării disciplinare. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii.

În urmă cu aproape două săptămâni, CSM s-a autosesizat și a început o anchetă, după ce judecătoarea din Brăila l-a eliberat din arestul Poliției și l-a trimis în arest la domiciliu pe un bărbat care, timp de 8 luni, sechestrase și violase în mod repetat o fetiță de 13 ani.

În motivarea sentinței, judecătoarea Cristina Coarnă a precizat că faptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața ori existența în vreun fel.

Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă, a mai scris Coarnă în motivare. Judecătoarea a conchis că faptele inculpatului nu sunt chiar un atentat terorist care să genereze victime multiple sau un omor care să stârnească o teamă generală, ce ar justifica măsura arestării preventive.

La finalul anchetei, CSM poate decide sancționarea judecătoarei Cristina Coarnă, cea mai aspră sancțiune fiind excluderea din magistratură.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emanuela Turcu, Europa FM