Confidenţialitate

Judecătoare de la Tribunalul Suceava, reținută pentru 24 de ore. Este acuzată de deținere de droguri pentru consum, luare de mită și divulgare de informații din dosare | AUDIO

O judecătoare de la Tribunalul Suceava a fost reținută pentru 24 de ore și va fi dusă pentru arestare într-un dosar în care a mai ajuns după gratii și o altă persoană. Acuzațiile care i se aduc magistratului sunt multiple, inclusiv deținere de droguri pentru consum, dar și luare de mită, respectiv divulgare de informații din dosarele pe care le instrumenta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ana Maria Chirilă lucra ca judecător la Secția Penală a Tribunalului Suceava, iar faptele de care este acuzată s-ar fi petrecut din 2020 și până în prezent. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o acuză de comiterea a cinci infracțiuni, unele în formă continuată.

Anchetatorii susțin că în perioada septembrie – octombrie 2023, judecătoarea a deținut în locuința sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziția unor persoane locuința sa în vederea consumului de droguri.

De asemenea, în două situații în care procurorii DIICOT au solicitat aprobarea pentru efectuarea unor percheziții, Ana Maria Chirilă ar fi oferit informații despre aceste acțiuni, deși nu avea dreptul să o facă.

Procurorii mai spun că în ultimii trei ani a primit bani, bijuterii, sejururi, servicii de pază și protecție sau bunuri alimentare pentru a da decizii favorabile unor inculpați într-un dosar penal al DIICOT Suceava.

O altă acuzație este aceea că i-a facilitat unei persoane să obțină suma de 30.000 de euro dând de înțeles că ar fi putut influența colegi magistrați să dea o decizie de achitare într-un alt dosar penal.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: MApN: O dronă a căzut pe teritoriul României, în zona Plauru – Tulcea | AUDIO