Confidenţialitate

Inspecția judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei de la Mangalia care a întrebat la procesul lui Vlad Pascu dacă unul dintre tinerii uciși este în sală | AUDIO

Inspecția judiciară o verifică pe judecătoarea de la Mangalia, care ieri – în procesul în care Vlad Pascu este cercetat pentru ucidere din culpă – a întrebat dacă unul dintre tinerii uciși este în sală. Judecătoarea a mai fost sancționată în 2023 de Consiliul Superior al Magistraturii pentru modul în care își face treaba.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cu lacrimi în ochi, tatăl lui Sebastian Olariu, a povestit că judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu i-a cerut buletinul fiului său – decedat în urma accidentului – și l-a întrebat unde este.

„N-am văzut în viața mea un asemenea judecător – îi voia buletinul”, a declarat tatăl lui Sebastian, unul dintre cei doi tineri uciși în urma accidentului provocat de Vlad Pascu.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în ceea ce privește comportamentul judecătoarei de la Mangalia. Concret – dacă a respectat obligația de a studia dosarul înainte de începerea ședinței, modul în care gestionează dosarele și ședințele de judecată și comportamentul în sala de judecată.

Judecătoarea a mai fost sancționată anul trecut pentru exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, arată portalul CSM.

După ședința de ieri, părinții tinerilor uciși în urma accidentului provocat de Vlad Pascu au anunțat că vor cere strămutarea procesului.

„Totul este o făcătură. S-a știut dinainte ce trebuie făcut. Această judecătoare n-are ce căuta acolo”, a spus Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, tânăra ucisă de Vlad Pascu.

Următorul termen în acest dosar este 14 martie. Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa drogurilor şi părăsirea locului accidentului.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Procesul lui Vlad Pascu, amânat pentru 14 martie 2024. Tânărul care a ucis 2 studenți în localitatea 2 Mai a rămas fără avocat | AUDIO