Judecătoare din Brăila, amendată fiindcă nu s-a autoizolat după întoarcerea din Italia

Vicepreședintele Tribunalului Brăila, întors recent din Italia, nu s-a autoizolat la domiciliu, încălcând astfel reglementările privind prevenirea și combaterea infecției cu coronavirus.

În același timp, autoritățile din Brăila au anunțat că au amendat o persoană care nu a stat în izolare la domiciliu, deși s-a întors dintr-o zonă unde sunt confirmate numeroase cazuri de coronoviroză, însă au refuzat să precizeze dacă este vorba de vicepreședintele instanței brăilene.

Vicepreședintele Tribunalului din Brăila a fost reclamat autorităților că vine la instanță, deși s-a întors din Italia și ar trebui să stea izolat la domiciliu.

Judecătoarea în cauză a precizat că a înștiințat autoritățile statului la Aeroportul Otopeni, atunci când a revenit în țară, că a fost în Italia, a completat un formular, însă nimeni nu i-a spus că trebuie să se izoleze la domiciliu pentru 14 zile.

După alertarea autorităților din Brăila, magistratul a fost obligat să nu își mai părăsească locuința în următoarele două săptămâni și să anunțe imediat dacă apar simptome specifice infecției cu coronavirus.

Coincidență sau nu, în plin scandal la Tribunalul Brăila, Direcția de Sănătate Publică anunță că a amendat cu 10.000 de lei o persoană care nu a respectat regulile de prevenire și combatere a infecției cu Covid-19.

DSP refuză însă să precizeze dacă este vorba despre vicepreședintele instanței din Brăila, invocând legea privind protecția datelor cu caracter personal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS