Judecata de joi: Previziuni electorale (AUDIO)

Cristian Tudor Popescu: “La plebiscitul din 1866, poporul român a fost întrebat dacă îl vrea ca domnitor al României pe neamțul Carol de Hohenzollern. Adică, dacă România face sau nu pasul spre intrarea în Europa.

Rezultatul a fost 685.869 voturi pentru, 12.837 abțineri și 224 voturi contra. Dar cine era atunci „poporul”? Din cei 4,5 milioane de locuitori ai României, aveau, cum se vede, drept de vot cam 15%.

Putem spune, deci, că pe 26 mai este pentru prima dată în istorie când românii pot să decidă cu adevărat statutul lor pe continent. Numai că, în 1866 era vorba de intrarea României în Europa, acum votăm pentru sau contra ieșirii României din Europa. Abținere înseamnă pentru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prin strigaciul său general Codrin Ștefănescu, PSD zice că nu mai aduce 150.000 de oameni pe 22 mai, în Piața Victoriei, „ca să nu blocăm circulația pentru foarte multe ore, nu numai centrul Bucureștiului, ci și pe foarte multe artere”. Anunțul e menit să lase în mintea inșilor cu discernământ redus ideea că PSD chiar putea aduna cifra respectivă și să șteargă din mintea acelorași previziunea numărului de înjurături pe care l-ar fi primit de la bucureșteni.  Și poate și-o fi adus aminte Dragnea de mitingul lui Ceaușescu din 21 decembrie, în ciuda asigurărilor lui Postelnicu în fustă de la Interne. ..

Procentul de vot pentru PSD ne va spune și cât la sută dintre români ascultă manele. Cu prilejul lansării manelei-Omagiu a lui Guță pentru PSD, Rădulescu Mitralieră a zis că 50%, 60%, 70% dintre români sunt iubitori ai acestui gen muzical.

Radu Mazăre va fi adus săptămâna viitoare din Madagascar ca să facă pușcărie în țară. Dacă pe 26 mai PSD câștigă clar, pariem, stimați Europeni FM,  că Faraonul Suleiman va fi liber într-un timp record, aidoma lui Udrea, Bica sau Ghiță?

Coaliția PSD-ALDE zice că vrea să trimită la Bruxelles patrioți care să se bată pentru România. Întreb și eu, ca Jupân Dumitrache despre Constituțiune: „Adică, cum s-o mănânce?” – adicătelea, cum, să se bată? Să dea capete în gură, să rupă picioare, să spargă timpane zbierând, să dea de pământ cu Timmermans și cu Juncker? Dacă-i așa, de ce nu e pe listă Olguța Vasilescu, că are centură neagră la karate?

„Nu voi, stimabile, să știu de Europa d-tale, eu voi să știu de România mea și numai de România! [… ] În zadar, veniți cu gogorițe, cu invențiuni antipatriotice, cu Europa, ca să amăgiți opinia publică! [… ]

Să-și vază de trebile ei Europa. Noi ne amestecăm în trebile ei? Nu… N-are prin urmare dreptul să se amestece într-ale noastre. […]

În Iași n-avem niciun negustor român, niciunul! Și cu toate aceste toți faliții sunt jidani. Explicați-vă acest fenomen, acest mister, dacă mă pot exprima astfel! Anglia-și are faliții săi, Franța-și are faliții săi, până și chiar Austria-și are faliții săi! […]  Numai noi să n-avem faliții noștri?!…”.

Istoria Literaturii nu a băgat de seamă până acum că Nae Cațavencu a fost pesedist în sufletul lui, strămoșul în linie directă al lui Liviu Dragnea. Pe 26 mai vom vota ca să avem și noi faliții noștri!”