Confidenţialitate

Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Sanchiu Tudorel, silenzio stamba și chelnerul lui Trumpf

Îndată ce s-a mai relaxat covidul, distinsul om al legii Mătreață cu Față a ieșit la drumul mare cu dezvăluiri cutremurătoare. Cică i-a pus Dragnea genunchiul pe gât să dea Ordonanță de Urgență cu amnistia și grațierea – dar el, nu și nu. De ce a refuzat, nu precizează nici acum. Îi spunem noi, stimați Europeni FM.

Mătreață cu Față s-a pus pe picioarele dindărăt pentru că soarta lui don Dragnetti era pe muchie de cuțit – dacă îi fac pe plac și pică, mă trage și pe mine cu el, a calculat corect ministrul Tudorel.

Atunci, T. Toader nici gând să-și dea demisia și să spună public că nu poate accepta presiunile PSD asupra Justiției pentru scăparea mafioților. A tăcut mâlc și a fost demis.

Acum însă, când Dragnea e de un an la căsuța cu capace, hop și eroul să ne povestească cum a rezistat el… Nu mai lipsea decât să-și spună lui însuși, ca Trumpf: „Sanchiu, magistre Tudorel!”.

Cât despre confesiunile femeii Dăncilă pe același subiect, faptul că nu mai are nicio funcție de partid și de stat mă scutește să mai stric vreo vorbă pe dânsa.

După ce s-a autocarantinat vreo 3 luni în silenzio stampa, ca să nu-i intre covidul în gură, dl Nicușor Dan, candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei a glăsuit, în sfârșit, la televizor. Prestația sa a fost lamentabilă: neconvingător, găsindu-și cu greu cuvintele, părând că nici el nu prea crede în ce spune și încercând tot felul de eschive primitive la întrebările directe ale moderatorului. Cel mai rău, nu a oferit o viziune memorabilă a reformării Bucureștiului care să determine un nehotărât să nu stea acasă și să-l voteze pe el, și nu pe primarul în funcție Firea.

Un PNL aflat departe de acel 40 și ceva la sută din ianuarie și un USR în stagnare la 11% nu pot pretinde că vor face primar al Capitalei chiar și un câine comunitar, dacă e candidatul lor. PMP nu se știe ce va face. Ca să nu mai vorbim de Plus. În schimb, PSD strânge rândurile cu ALDE și Ponta, în susținerea lui Firea. Care Firea, n-a intrat deloc în silenzio stamba, cu trucurile ei populiste gen să nu se mai țină examenele de Capacitate și Bacalaureat și dăm teste la tot cartierul, își întreține bine electoratul.

În plus, dl Dan vrea să treacă drept independent, nu își atașează imaginea nici de liberali, nici de USR. E greu să obțină astfel voturi politice.

Spuneam, când dl Orban a anunțat, pe 27 februarie, că N. Dan va fi candidatul comun PNL-USR, că dna Firea nu va mai dormi liniștită. Rectific: în clipa de față, dna Firea poate trage un pui de somn, cu vise plăcute.

Legii privind educația sexuală pentru elevi i s-a pus prezervativ în Parlament cu largul concurs al tuturor partidelor – sexuală a devenit sanitară. Și nici asta nu poate fi transmisă școlarilor fără acordul părinților.

E de râs, dar un râs care îngheață pe buze. Educația sexuală a puștilor nu se face nici cu acordul școlii, nici al Parlamentului, nici al părinților. Îi „educă” netul și anturajul.

Subsemnatul am văzut prima femeie goală pe la vreo 12 ani, pe un pix care o dezbrăca atunci când îl întorceai. În zilele noastre, la 12 ani, elevii au adunat în cap o colecție impresionantă de pornografie de toate soiurile, vizionată pe sculele smart cu care îi cadorisesc părinții. Trăiesc într-un univers sexual paralel cu realul. Se masturbează fără să aibă cunoștințe medicale despre acest act și efectele lui.

Consecințele pot fi cel puțin două, una mai urâtă decât alta: fie, imaturi psihic, se aruncă foarte devreme în viața sexuală reală, fie, dimpotrivă, blocați de sexul virtual, au dificultăți în a trece la contactul normal când vine vremea. Deformările comportamentale provocate de această „autoeducație” sexuală sălbatică pot fi pe viață.

Prin urmare, niște ore la școală, cu cadre medicale specializate, ar fi menite nu să educe, ci să trateze acei copii inevitabil contaminați de ce e în jur, pe care părinții, din prostie sau nepăsare, nu sunt în stare să-i ajute.

Când văd ce poate să facă Trumpf în America, îmi fuge gândul la ce-ar fi făcut chelnerul lui, Dragnea, dacă ajungea dictatorul României, pe baza „antrenamentului” din 10 august 2018…

Cristian Tudor Popescu la Judecata de Joi, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.