Confidenţialitate

Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: ÎPS Mache toarnă o revoluție

  • Grea lovitură pentru antivacciniști și dna doftoroaie deochi care deoache covidul cu leucemia – atât Alexandru Rafila, cât și Streinu-Cercel, medici specialiști virusologi de la PSD, partidul de suflet al distinsei, i-au dat peste protuberanța nazală artistei pop: „Eu, dacă mă întrebați care e strategia terapeutică în glaucom sau cataractă, răspunsul meu este «Nu știu». Atunci, cred că ar trebui să ne referim la ce cunoaștem, iar dacă avem opinii personale, să le ținem pentru noi, să nu devenim niște influenceri ai opiniei publice, când de succesul acestei campanii de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcționării acestei țări. Afirmații care nu se bazează pe nimic, cum e cea legată de leucemie, mi se par nu numai exagerate, ci și periculoase”. (Alexandru Rafila)

„Vaccinul este cât se poate de bun. Cei care se ocupă cu denigrarea vaccinului ar trebui să tacă din gură sau să își asume morții”. (Adrian Streinu-Cercel)

  • Dacă judecăm logic, obicei tot mai rar prin România de azi, activiștii antimască ar trebui să fie provaccin. Căci vaccinarea populației în proporție de peste 90% ar duce la stingerea rapidă a epidemiei și, deci, la demascarea tuturor. Da, dar așa, antícii ăștia ar ajunge la fel de rapid în vitrină la Antipa…
  • Nu numai covidioții au o problemă, ci și bunii lor camarazi, trumpiții. Înaintea campaniei de vaccinare anticovid, în America a început campania de vaccinare împotriva virusului Trump. Rămân trumpiții fără președinte…

Însă Trump lasă în urma lui și alte nenorociri: în vreme ce la New York peste 600 de morți de covid zac încă în frigidere, pentru că înmormântarea costă și nu-i revendică nimeni, nu mai puțin de 24 milioane de americani n-au ce pune în frigidere, așa că se așază la cozi uriașe în fața cantinelor sociale.

  • Justiția a respins pretențiile ÎPS Mache ca toți tomitanii și chiar toată țara să se adune în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei, în vreme ce Constanța e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, amenințându-i pe cei care „nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, bazată pe necunoscuți specialiști”, cu o revoluție ca-n `89. Adică, „Șică, am să-ți torn o revoluție, da, o revoluție, de să mă pomenești”. În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securiști cu strigătul: „Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!”.

Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului: „Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit. Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit”. Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile. În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuți, pentru efectul dramatic, ca apoi să îi dea adversarului un cap în gură terminal…

Cristian Tudor Popescu la Judecata de Joi, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.