Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Imagini de la cexecuția PSD

● „Manevristă, securistă!”, a descris-o fiul Vrâncioaiei pe Gabriela Vrânceanu, zisă și Firea. Sunt complimente ale unui bărbat galant pentru această varancă a PSD. Fiecare lacrimă vărsată cu acest prilej de varancă va fi plătită cu sânge de Marian Oprișan. Sau, nu. Firea îl va îmbrățișa.

● S-a vorbit despre dom Marcel ca ciolac de salvare. Mi se pare greșit, partidul are nevoie de un ciolan de salvare.

● Teodorovici, armăsarul cu pampon de dric, l-a strigat „șobolanul partidului!” pe Fifor. Iarăși, o confuzie: șobolanul e un animal inteligent și care poate deveni curajos când e încolțit. Domnul Fifor este un limax, un melc fără cochilie, care, la o adică, se mută dintr-o gaură în alta.

● Deşi din Buzău, dl Ciolacu face parte din acelaşi trib cu dna Dăncilă – vorbeşte acelaşi dialect ameţitor al limbii române.

● Anaconda blonda Olguța Vasilescu și-a trimis prelungitorul în noua conducere a partidului.

● Dl Ciolacu, în schimb, nu a reexpediat-o pe dna Dăncilă președinte al organizației de femei PSD, ci „ca și președinte la doamne”. Adică, președinte peste secțiunea respectivă dintr-un WC public.

● Lătrăul țuguiat Codrin Ștefănescu a venit cu Biblia sub braț la cexecuție, se pare că voia să-i pună pe colegi să fi jurat, cu mâna pe ea, că n-au furat, bani din bugetul de stat. Colegii, însă, l-au înjurat cu mâna liberă și l-au dat afară.

● Paul Stănescu: „Porţile partidului sunt deschise şi vreau ca în partid să vină cât mai mulţi intelectuali, tineri şi îi aşteptăm cu drag pe toţi”. Așa să fie. Dar pentru că intelectualii dornici de PSD vor da năvală, o să trebuiască să dea un examen de armetică cu Paul Stănescu.

● Rovana Plumb consideră că lacrimile lui Firea sunt „lacrimi de iubire”. E o interpretare consecventă, căci, de-o viață, dna Plumb ia scuipatul șefului drept vaporizator pentru hidratarea feței.

Ajunge. Am și eu limitele mele de greață în a vorbi de PSD. Un singur lucru mai merită deslușit.

Circulă expresia, vehiculată și de președintele Iohannis, că „PSD e un partid nereformat”. Este un nonsens.

Ca și Biserica, PSD nu se poate reforma în veci. Sunt posibile doar schisme, dar care nu durează 1000 de ani. Bucăți desprinse din când în când, ca prin diviziune celulară, revin apoi la celula mamă.

Și încă un lucru mai poate PSD: să dispară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS