Confidenţialitate

Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Christosul PSD, Mărgelata și luarea peste mână a României

●Nu știu dacă-l mai ascultă cineva pe Dragnea, în afară de subsemnatul. Păcat, pentru că se pierd ziceri-giuvaier, ca aceasta: „Ordonanța 13 a fost ideea lui Grindeanu și Ciolacu. Eu n-am putut să mă opun. Le-am spus că eu voi fi cel răstignit. Am aflat, ulterior, că Ordonanța era foarte folositoare pentru mulți”. Pentru mulți, dar pentru el, nu, căci Dragnea era Christosul PSD.
Ceva mai tare ar fi doar să se scoale Ceaușescu din mormânt și să ne spună că declararea timișorenilor ca huligani și plătiți de agenturili străine a fost ideea lui Dăscălescu și Bobu, el n-avea cum să-i contrazică.

●De când moartea zburdă prin România, s-a ajuns la 80.000 de cetățeni vaccinați pe zi, în ciuda eforturilor unor vraci cu diplomă de medic și înalte mutre bisericești de a-i opri. Se vede, deci, cât de greșită a fost strategia de comunicare în campania de vaccinare. Dacă în loc de: „Vaccinați-vă! Fiți responsabili! Dați dovadă de simț civic! Aveți grijă de ceilalți!”, lozinca ar fi fost: „Vaccinați-vă, bă, că altfel crăpați!”, poate că acum n-aveam 600 de cadavre de nevaccinați pe zi. Sau poate că aveam, căci prostia românească calcă cu moartea pre moarte.

●Dan Barna atacă în forță recordul de tembelism guvernamental internațional, deținut de Mihai Tudose. Fostul premier Leafalaplic l-a trimis la Muzeul Satului pe prim-ministrul Japoniei, aflat în vizită oficială în România, că el avea treabă la partid. Candidat la posturile de vicepremier și ministru de Externe în guvernul-stafie Cioloș, Barna ne învață că: „Statele Unite și-au luat mâna formal de pe Estul Europei”. Asta, ca formulă de întâmpinare pentru șeful Pentagonului, Lloyd Austin, abia sosit la București în cadrul seriei de vizite în, ia uite, Estul Europei. Probabil că de aia generalul Austin n-a strâns mâna întinsă de ministrul Ciucă, preferând să-l apuce de antebraț.

●Din iunie anul trecut au murit 61.000 de pensionari. Este cea mai mare mortalitate la vârsta a treia din ultimii 8 ani. Sociologii spun că din cauza pandemiei. Poate mai degrabă datorită pandemiei, deoarece astfel se conturează posibilitatea rezolvării unei probleme grele pentru toate guvernele: deficitul cronic al fondului de pensii.

●Superman, mai exact, fi-su, nu Cîțu, devine, în noua apariție din franciză, bisexual. Captain America, homosexual. Young Robin, din Batman, și el. Aflăm că nici Bond, James Bond nu se va lăsa mai prejos, o să apară curând într-o rochie senzațională. Bine, dar noi ce facem, îl ținem pe Mărgelatu așa cum l-a lăsat Florin Piersic, sau băgăm pe ecrane o Mărgelata? Un serial despre amorul torid dintre Tudor Vladimirescu și Iancu Jianu n-ar fi frumos?

●V-am spus toate astea, stimați Europeni FM, încercând să vă fac să zâmbiți, sau, măcar, să rânjiți. În vreme ce, în jurul nostru, e ce e.

Cristian Tudor Popescu la Judecata de Joi, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.