Confidenţialitate

Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Adevărul gol-goluț

● Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, și senatoarea Diana Șoșoacă au fost surprinși, pe o străduță lăturalnică din cartierul Pajura, îmbrățișându-se și sărutându-se cu pasiune de Valentine`s Day. S-a și auzit că el îi spune Didi, iar ea îl alintă Sili. Acest amor s-a declanșat fulgerător, după ce Șoșoacă a afirmat, în timp ce mesteca un senviș cu icre negre la recepția de la ambasada Rusiei, că Putin a vrut să ne dea înapoi tezaurul, dar s-a opus Băsescu, iar Dîncu a declarat că Maia Sandu fabulează în legătură cu planurile Rusiei de a răsturna, cu ajutorul „omuleților verzi”, guvernul legitim al Moldovei și a instala în Chișinău un executiv păpușat de Kremlin. Cică Sandu vrea să recâștige simpatia pentru partidul proeuropean care o susține, de aia minte, în vreme ce Kremlinul, la unison cu Dîncu, spune adevărul, că n-are nicio treabă cu Moldova, cum n-a avut niciodată.

Din surse sigure, aflăm că nu e adevărat că Dîncu i-a propus lui Didi să divorțeze și să se mărite cu el, dar a asigurat-o, pe cuvântul lui de Sili, că îi aranjează să fie primită în PSD, cu o funcție pe măsura ei.

● Ceva se întâmplă în Coreea de Nord. Kim Jong-un dă semne de slăbiciune!…

În poporul coreean există femei și fete care poartă numele Ju   Ae; așa o cheamă și pe fiica preferată a lui Kim. Drept care, toate persoanele cu acest nume au fost obligate să-și schimbe urgent numele în acte. Ju Ae nu poate fi decât una.

Incredibil este faptul că părintele națiunii nu a dat ordin, potrivit regulilor simple și sănătoase ale regimului său, să fie lichidate toate Ju Ae în 24 de ore și funcționarii de la starea civilă care mai înregistrează acest nume pentru nou-născute să fie executați. Kim Jong-un o fi intrat în anul morții, de are astfel de accese de umanism.

● Așa cum au arătat, fără umbră de îndoială, politicieni, maeștri ai presei și taximetriști autorizați din România, cutremurele din Turcia au fost provocate de americani ca să-l dea jos pe Erdogan în alegeri. Ce nu s-a băgat de seamă însă este că tot americanii au trimis pulsuri seismice bine țintite, din baza de la Deveselu (uite la ce folosește scutul!), care au iscat cutremurele din Gorj. Nu degeaba spune directorul INFP că aceste cutremure sunt surprinzătoare, că, geofizic vorbind, n-ar fi trebuit să aibă loc în zona Tg. Jiu.

Care e scopul Washingtonului? Dacă pe Erdogan vor să-l înlăture, pe Klaus Iohannis vor să-l mențină la putere în România. Cutremurele din Oltenia sunt repetiția-test pentru marile zguduiri ale pământului românesc pe care americanii le vor declanșa înaintea alegerilor prezidențiale din 2024. Vor fi devastate multe orașe, în primul rând Bucureștiul, așa că nu mai au loc alegeri, Iohannis declară stare de necesitate, și o ține cât e nevoie ca să rămână la Cotroceni.

● Soluția pentru criza rotativei guvernamentale din iunie mi se pare că ar fi să avem un bipremier – Ciolacu și Ciucă în fruntea guvernului. Pe scurt, premierul Ciociu. Înțelepciunea populară de pe la noi îl va consacra repede sub numele de prim-ministrul Ciuciu.

Cristian Tudor Popescu la Judecata de Joi, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.