Confidenţialitate

Jucătorii unui club de fotbal din Transnistria s-au fotografiat lângă un banner pe care scria „Opriți războiul” | AUDIO

Gest fără precedent în regiunea separatistă Transnistria, controlată de Federația Rusă: jucătorii clubului de fotbal Sheriff Tiraspol s-au fotografiat alături de un banner cu mesajul „Opriți războiul”, înaintea unui meci din liga moldovenească. Pe de altă parte, conducerea autoproclamatei republici a stabilit măsuri menite să evite o criză alimentară, pe fondul războiului din Ucraina.

Tiraspolul a majorat taxa de scoatere a produselor alimentare din regiune cu 100%. Este o încercare de a limita exportul. Administrația transnistreană ia în calcul și stabilirea unui prag de vânzare a produselor sociale de primă necesitate, pe motiv că populația, panicată, cumpără, cantități mari de alimente.

Cât privește fotografia cu bannerul uriaș pe care scrie Opriți războiul – în aceasta apar jucătorii de la Sheriff, campioana en titre şi lider la zi în Divizia Naţională a Republicii Moldova, alături de jucătorii echipei din Orhei Orhei.

Sheriff este proprietatea unui consorţiu de companii cu acelaşi nume care domină economia, dar și viața politică din Transnistria, regiune care şi-a declarat în 1990 independenţa faţă de Republica Moldova.

Nu a fost recunoscută pe plan internaţional, dar a supravieţuit ca „republică” independentă graţie ajutorului economic şi militar din partea Rusiei, care menţine 2.000 militari detaşaţi permanent pe un teritoriu care legal face parte din Republica Moldova.

Sursa foto: Facebook / FC Sheriff

Citește și: Negocierile dintre Rusia și Ucraina au fost întrerupte, iar discuțiile se vor relua marți | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.