Confidenţialitate

Jucătoarea spaniolă de tenis Carla Suarez Navarro a învins cancerul

Jucătoarea de tenis din Spania, Carla Suarez Navarro, a anunțat pe pagina sa de Instagram că a învins cancerul. Ea fost diagnostică cu acesată boală în toamna anului trecut iar acum speră să revină curând pe teren.

Carla Suarez Navaro, în vârstă de 32 de ani, a aflat în septembrie anul trecut diagnosticul: este vorba de limfomul Hodgkin un tip de cancer al sistemului limfatic.

După luni de luptă și tratament, jucătoarea de tenis din Spania anunță că a învins cancerul. Anunțul l-a făcut pe rețelele de socializare, unde a publicat o fotografie purtând un tricou cu sloganul “Stronger than cancer” – ”Mai puternică decât cancerul”.

Carla Suarez Navaro va fi reevaluată peste trei luni, pentru a se controla situaţia post-tratament. Boala denumita Limfom Hodgkin reprezinta un tip de cancer al sistemului limfatic și și-a primit numele după doctorul Thomas Hodgkin, care l-a descris pentru prima dată.

Sistemul limfatic apară organismul împotriva infecțiilor și este format din ganglioni și vase limfatice regăsite în întreg corpul. Boala Hodgkin prezintă un tip particular de celulă, cu numele de Reed-Sternberg, și este primul cancer în cazul căruia s-au obținut rezultate foarte bune prin chimioterapie.

  • Mihai Bucureșteanu

Foto: Carla Suarez Navarro, Instagram