Confidenţialitate

Joi se deschide primul centru de vaccinare drive-thru din București, în Piața Constituției

Mâine se deschide primul Drive-Thru din București, în Piața Constituției, și va fi deschis între orele 8 dimineața și 8 seara, de luni până duminică.

Potrivit Comitetului de Coordonare a Activităților în domeniul Vaccinării, în sprijinul acțiunii vin agenții de îndrumare a traficului care asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare.

La punctul de triaj medical se aplică procedurile și instrucțiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă completarea acestuia, după caz, și validează criteriile medicale pentru vaccinare.
Nu este nevoie să coborâți din mașină pentru imunizare, iar după vaccinare agenții de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare.

Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic și asistenți) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistență medicală pe perioada de supraveghere.

În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză.

Foto: Stelian Bujduveanu