Joi, ora 11.00: Manifestație în jurul Parlamentului când va fi dezbătută moțiunea de cenzură depusă de PNL

Protestul este organizat de liberali și se va desfășura la Parlament în timp ce senatorii și deputații vor dezbate moțiunea de cenzură numită „PSDragnea, în opoziție mumă, la putere ciumă”.

Prim-vicepreședinta PNL, Raluca Turcan, spune că PSD și ALDE nu au ca preocupare starea economică a României, ci au ca prioritate modificarea Legilor Justiției.

„Practic, astăzi am avut o nouă dovadă a lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu cu privire la sfidarea rolului Parlamentului, la disprețul față de Comisia Europeană și preocuparea nejustificată sau poate total justificată cu privire la dosarele de corupție pe care le are dl Dragnea, de a elabora și vota cât mai repede în Parlamentul României aceste legi fără avize, fără studii de impact, fără niciun argument real care să justifice timpul scurt și varianta atât de rapidă a elaborării acestor legi.” Raluca Turcan, lidera deputaților PNL

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Moțiunea are slabe șanse să treacă: a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP și grupul minorităților naționale – și ar fi nevoie de 233 de voturi pentru adoptare și demiterea Guvernului. UDMR susține Cabinetul Tudose.

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu – lider ALDE – spune că moțiunea de cenzură a opoziției este un exercițiu de imagine. Parlamentarii ALDE nu s-au hotărât, însă, dacă mâine vor vota sau se vor abține:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Așadar, în moțiunea de cenzură, PNL critică măsurile fiscale adoptate de Guvern.

Între timp, ordonanța prin care a fost modificat Codul Fiscal e dezbătută de la ora 11.00 în Comisia de Buget a Senatului. Ordonanța ar putea fi modificată: ar urma să fie schimbate unele prevederi legate de impozitarea drepturilor de autor, de firmele IT şi de sectorul cercetare, cum anunțau recent liderii PSD.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS