John Kerry, Angela Merkel & Francois Hollande – joi la Kiev / Vineri, cancelarul german si presedintele francez merg la Moscova

La Kiev, principalul subiect de discuție va fi situația critică din estul Ucrainei precum și reformele economice pe care Guvernul de la Kiev trebuie să le aplice. Ulterior, Angela Merkel și Francois Hollande merg la Moscova pentru a-i propune președintelui rus, Vladimir Putin, un nou plan pentru oprirea confruntărilor dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși.

Secretarul de Stat american, John Kerry, cancelarul german, Angela Merkel și președintele Franței, Francois Hollande, ajung joi la Kiev unde se vor întâlni cu liderii ucraineni.

Principalul subiect de discuție va fi situația critică din estul țării și reformele economice pe care Guvernul trebuie să le aplice.

Vineri, Angela Merkel si Francois Hollande vor ajunge la Moscova unde, potrivit liderului francez, cei doi îi voi propune președintelui Vladimir Putin un nou plan pentru rezolvarea conflictului din Ucraina.

Războiul din estul Ucrainei a făcut peste 5000 de victime.

Rebelii ruși se luptă pentru a obține separarea teritorilor din regiunea estică de Ucraina.