Joe Biden: ‘Nimeni nu e mai presus de lege’

Vizita vicepreședintelui american Joe Biden în țara noastră s-a încheiat cu un mesaj clar adresat clasei politice și nu numai: ‘nimeni nu e mai presus de lege’.

Numărul 2 din administrația de la Washington s-a întâlnit ieri cu principalii actori ai scenei politice: președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta.

Amândurora le-a adresat același mesaj: sunteți partenerii noștri atât timp cât continuați lupta anticorupție.

Sosit la București în contextul crizei din Ucraina, Joe Biden a dat exemplu situația din țara vecină și a avertizat că un stat corupt poate fi ușor manipulat din exterior.

În discursul centrat pe respectarea statului de drept și pe lupta anticorupție, vicepreședintele american a lăudat activitatea DNA, a Agenției Naționale de Integritate, și munca Liviei Stanciu, președinta Curții Supreme.

Biden a adăugat că România va avea mereu un aliat în Statele Unite, atît timp cît luptă împotriva corupției și merge pe drumul democrației.

Joe Biden a avut și o mică scăpare în discursul de la Palatul Victoriei. L-a numit pe Victor Ponta domnule președinte, însă ulterior și-a nuanțat afirmația.

Să mai spunem că, în ianuarie anul trecut, Joe Biden s-a recomandat drept președintele Statelor Unite. Se întîmpla cu două zile înainte ca Barack Obama să depună jurămîntul pentru al doilea mandat.