Confidenţialitate

Joe Biden și Donald Trump intră în cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA. Americanii, nemulțumiți de perspectiva unei noi confruntări între cei doi | AUDIO

La fel ca în 2020, Joe Biden și Donald Trump se vor confrunta din nou, anul acesta, în cursa prezidențială pentru Casa Albă. Actualul președinte american și predecesorul său au întrunit condițiile necesare pentru a obține nominalizarea din partea partidelor din care fac parte.

În urma alegerilor primare desfășurate ieri, cei doi au trecut pragul de delegați necesar pentru a fi desemnați oficial candidați la alegerile prezidențiale din noiembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele american Joe Biden avea nevoie de 1968 de delegați pentru a putea fi desemnat candidatul democraților la alegerile prezidențiale din noiembrie și după ultimele alegeri primare desfășurate în 4 state și în străinătate, a depășit acest număr.

Câteva ore mai târziu, și Donald Trump a obținut numărul de delegați necesari pentru a fi nominalizat de republicani drept candidat oficial la scrutinul prezidențial.

În vârstă de 81 de ani, Joe Biden a transmis, printr-o declarație de presă, că e onorat că alegătorii i-au susținut candidatura într-un moment în care amenințarea pe care o reprezintă Trump este mai mare decât oricând. Președintele american a amintit că Statele Unite se confruntă cu provocări în ceea ce privește viitorul lor ca democrație, dar și din partea celor care doresc să adopte restricții privind avortul și să reducă programele sociale.

În tabăra republicanilor, Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, se bucură de o mare popularitate care l-a împins spre victorie în alegerile primare. În campania sa pentru al doilea mandat la Casa Albă, Trump a primit legi mai stricte în privința migrației și chiar că se vor face deportări record. Potrivit BBC, sondajele arată că americanii sunt nemulțumiți de prespectiva unei noi confruntări la prezidențiale între Biden și Trump.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Vladimir Putin, înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia: Suntem pregătiți pentru un război nuclear din punct de vedere tehnico-militar