Confidenţialitate

Joe Biden, discurs privind Starea Națiunii. „Luptele de dragul luptelor, conflictul de dragul conflitului nu ne duc nicăieri”

Mesaj de speranţă transmis americanilor de preşedintele Joe Biden în discursul privind ”Starea Națiunii”, discursul tradițional de politică internă și externă susținut de liderul de la Casa Albă.

Statele Unite sunt „într-o poziţie mai bună decât orice ţară din lume” pentru a-şi relansa economia în pofida efectelor războiului din Ucraina şi a pandemiei de COVID-19, a asigurat preşedintele Joe Biden.

„Luptele de dragul luptelor, puterea de dragul puterii, conflict de dragul conflitului nu ne duc nicăieri. Aceasta a fost mereu viziunea mea despre țară și știu că este și viziunea multora dintre voi: să reconstruim coloana vertebrală a națiunii – clasa de mijloc americană – și să unim țara”.

Biden, care intenţionează să candideze din nou în 2024, a încercat în faţa Congresului să transmită un mesaj de speranţă şi prosperitate economică unei Americi sumbre și a încercat să-i mobilizeze pe americani, care, potrivit sondajelor, nu-l vor pe el sau pe Donald Trump pentru a doua oară preşedinte în 2024.

În privinţa politicii externe, Joe Biden a asigurat că Statele Unite vor sprijini Ucraina „atât timp cât este nevoie” în faţa invaziei ruse.

Liderul de la Casa Albă a promis că America „va acţiona” dacă China îi ameninţă suveranitatea.

„Aşa cum am demonstrat săptămâna trecută, dacă China ne ameninţă suveranitatea, vom acţiona pentru a ne proteja ţara şi am făcut-o”, a declarat preşedintele american, o referire la balonul chinez, considerat de americani de spionaj, doborât deasupra teritoriului Statelor Unite.

Foto: Captură YouTube

Citește și: Aproape 600 de diplomați ruși au fost expulzați din țări occidentale și state aliate SUA de la începutul războiului în Ucraina | AUDIO