Confidenţialitate

Aproape 600 de diplomați ruși au fost expulzați din țări occidentale și state aliate SUA de la începutul războiului în Ucraina | AUDIO

De când a invadat Ucraina, acum 11 luni, Rusia a rămas fără aproape 600 de diplomați în țări occidentale și în câteva state aliate ale Statelor Unite ale Americii din Pacific, arată o analiză a agenției ruse TASS. Cei mai mulți diplomați ruși au fost declarați persoana non grata în Bulgaria: 83.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

574 de diplomați ruși au fost dați afară din state revoltate de invazia Rusiei în Ucraina. Este cel mai mare număr de expulzări de la otrăvirea lui Sergei Skripal și a fiicei sale în Marea Britanie, în 2018.

Ulterior otrăvirii fostului agent rus, 123 de diplomați ruși și-au părăsit misiunile. Anul trecut, după Bulgaria, cei mai mulți diplomați ruși au exilat Polonia (45) și Germania (40).

Statele Unite ale Americii au declarat 28 de diplomați ruși persoana non grata. Rusia a închis consulate în Bulgaria, Letonia, Lituania și Estonia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Perspectivele războiului din Ucraina. Cosmin Popa, istoric: „Este important ca Putin să nu-și atingă planurile până la primăvară” | VIDEO