Confidenţialitate

Joe Biden, învestit președinte al SUA | VIDEO

Democratul Joseph Biden a fost învestit, miercuri, ca al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, într-o ceremonie marcată de măsuri speciale de securitate, la Capitoliul din Washington D.C.

Spre deosebire de alte învestiri prezidențiale la care participau sute de mii de persoane, de această dată nu a fost permis accesul publicului în preajma Capitoliului, din cauza incidentelor violente de acum exact 2 săptămâni, când susținătorii republicanului lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Congresului.

Este pentru prima dată când ceremonia de la Washington, care trebuia să fie o sărbătoare, se desfășoară fără public. De asemenea, este pentru prima dată când fostul președinte nu ”predă ștafeta” noului lider de la Washington.

La ceremonie au participat foștii președinți democrați Bill Clinton și Barack Obama, dar și republicanul George W Bush.

Lady Gaga a fost cea care a intonat imnul Statelor Unite, după care jurământul de vicepreședinte a fost rostit de Kamala Harris, prima femeie care ajunge în această funcție.

După momentul oficial, Jennifer Lopez a interpretat melodia ”This land is your Land”.

Apoi, Joe Biden a depus jurământul de credință ca președinte pe Biblie: ”Jur solemn să îndeplinesc cu bună credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi să fac tot ce îmi stă în putinţă să păstrez, să protejez şi să apăr Constituţia Statelor Unite”.

Today, we begin anew. Tune in for #Inauguration2021. https://t.co/HxfU8q5riA

— Joe Biden (@JoeBiden) January 20, 2021