Jocurile Olimpice s-au încheiat aseară la Londra

Ceremonia a fost la fel de fastuoasă ca cea de deschidere.

După două săptămâni de competiţii şi 302 medalii de aur, flacărca olimpică va fi reaprinsă peste patru ani, pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Ceremonia a început după bătăile unei replici a celebrului Big Ben. Emeli Sande, cea care a interpretat un moment muzical emoţionant la ceremonia de deschidere, a cantat melodia ‘Read all about it’, acompaniată de un pianist, moment urmat de o ‘călătorie de-a lungul unei zile’ în Londra, de la precipitarea de dimineaţă până la apus.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi preşedintele Comitetului Olimpic International, Jacques Rogge, au fost invitaţi apoi în aplauzele spectatorilor în loja regală.

Au urmat momente muzicale susţinute de George Michael Kaiser Chiefs Madness, One Direction Annie Lennox, Fatboy Slim, Muse, Pet Shop Boys, Take That, sau Ray Davies.

Cel mai aşteptat moment al serii pentru mulţi fani din întreaga lume a fost apariţia trupei Spice Girls, reunită special pentru această ocazie.

Flacăra olimpică s-a deschis în 204 ‘petale’, deasupra apărând o pasăre de foc.

Au urmat focuri de artificii, iar peste 200 de balerine de la Baletul Regal s-au îndreptat în paşi de dans către petale, care s-au stins. Întregul spectacol, conceput de directorul artistic Kim Gavin, a costat aproximativ 15 milioane de lire sterline şi a fost realizat cu prijinul a 3.500 de voluntari.

Vedetele prezente la show au primit pentru prestaţia lor suma simbolică de o liră sterlină.