Confidenţialitate

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără turiști străini în public

Din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus, autoritățile japoneze au declarat comitetelor olimpic și paralimpic că este „foarte puțin probabil” ca turiștii să poată veni în țară pentru a vedea Jocurile Olimpice din tribune.

Organizatorii au declarat că au luat această decizie a pentru asigurarea „ jocuri sigure pentru toți participanții și pentru publicul japonez”.

Jocurile Olimpice au fost amânate în martie anul trecut din cauza răspândirii coronavirusului în întreaga lume și vor avea loc pe 23 iulie, o lună mai târziu, din 24 august.

Este prima amânare din istoria evenimentului, la care participă 11.000 de sportivi din aproximativ 200 de țări.

Străinii care au cumpărat bilete vor primi banii înapoi.

Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, a declarat că măsura este un “sacrificiu mare pentru toată lumea”.

„Împărtășim dezamăgirea tuturor fanilor olimpici din întreaga lume și, bineînțeles, a familiilor și prietenilor sportivilor care intenționau să vină la Jocuri”, a spus el. „Îmi pare rău pentru asta. Orice decizie trebuie să respecte mai întâi principiul siguranței. Știu că partenerii și prietenii noștri japonezi nu au ajuns la această concluzie ușor”, a spus Bach.

Excluderea spectatorilor din străinătate vine ca o altă lovitură financiară majoră pentru Jocurile de la Tokyo.

Costurile au crescut cu 2,8 miliarde de dolari din cauza măsurilor de prevenție, dar organizatorii au exclus în mod constant o întârziere.

Japonia a avut și alte probleme care nu au legătură cu pandemia, în condițiile în care șeful comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori, a demisionat după ce a fost criticat pentru că a făcut observații „inadecvate” despre femei. Și directorul artistic al Jocurilor de la Tokyo și-a dat demisia după ce a sugerat că o actriță ar putea apărea ca „Olympig” la ceremonia de deschidere.