Confidenţialitate

Jocurile Olimpice de la Tokyo: Vor fi cel mult 10.000 de spectatori japonezi în tribune

La evenimentele sportive din cadrul Olimpiadei de la Tokyo vor avea acces cel mult 10.000 de spectatori japonezi, în tribune, s-a anunțat oficial, luni. Spectatorii din afara Japoniei nu au acces la competițiile sportive care încep pe 23 iulie, potrivit BBC.

20.000 de spectatori ar urma să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, susțin surse citate de ziarul spaniol Marca.

Jurnaliștii scriu că guvernul japonez va permite prezența a cel mult 10.000 de oameni în tribune, la întrecerile sportive sau la alte eveimente, cum ar fi concertele, câtă vreme nu este stare de urgență sau cvasi-urgență și nu se depășește 50% din capacitatatea acelui spațiu.

De altfel, premierul Japoniei a spus că nu va ezita să ia o decizie privind desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo fără spectatori, dacă se revine la starea de urgență. Deocamdată, aceasta a fost ridicată, dar până pe 11 iulie, se mențin unele restricții.

Între timp, un antrenor din lotul olimpic al Ugandei a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2, la sosirea în Tokyo și nu se știe deocamdată dacă va fi trimis acasă ori va avea interdicție de a participa la Jocurile Olimpice scrie CNN. Deocamdată, a fost izolat și este testat zilnic. Toți membrii echipei olimpice a Ugahdei au fost vaccinați cu ambele doze, cu ser produs de AstraZeneca.

Jocurile Olimpice de vară vor avea loc, la Tokyo, în perioada 23 iulie – 8 august.