Confidenţialitate

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi amânate din cauza noului coronavirus

Autoritățile japoneze au admis, marți, că Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate să înceapă la 24 iulie, ar putea fi amânate spre finalul anului, din cauza noului coronavirus, relatează BBC.

Ministrul responsabil pentru grandiosul eveniment sportiv a declarat în legislativul nipon că, potrivit contractului privind găzduirea Jocurilor Olimpice, acestea se pot desfășura în decursul acestui an, fără a fi menționată vreo dată exactă.

O decizie finală va fi adoptată în luna mai, în funcție de evoluția epidemiei.

Mai multe evenimente sportive din Japonia sunt afectate, în contextul în care guvernul de la Tokyo încearcă să oprească răspândirea virusului prin restricţionarea adunărilor cu un public numeros.

La nivel mondial, au fost raportate 3.100 de decese. Numărul îmbolnăvirilor depășește 90.000. Cea mai afectată rămâne China, unde a izbucnit epidemia, cu peste 80.000 de cazuri de infectare şi peste 2.900 de decese.

Prezența Covid-19 a fost anunțată în peste 70 de state și teritorii.

România a raportat, marți, al patrulea caz de coronavirus.

Covid-19 a făcut a patra victimă în Franța, un bărbat în vârstă de 92 de ani din departamentul Morbihan, în regiunea vestică Bretania.

23 dintre cei 290 de membri ai Parlamentului iranian sunt infectați cu noul coronavirus. Republica Islamică a înregistrat 77 de decese și peste 2.300 de cazuri de îmbolnăvire.