Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud – cele mai mari din istorie

Jocurile olimpice de iarnă de la PyeongChang, Coreea de Sud,  care se vor desfășura în perioada 9 -25 februarie – vor fi cele mai mari din istorie.

Vor participa aproape 3000 de sportivi, un număr record și se vor acorda 100 de medalii de aur.

În Coreea de Sud vor concura  2.925 de sportivi din 92 de ţări – față de 2860 în 2014, la Soci.

Statele Unite ale Americii vor avea cu cea mai puternică delegaţie care a luat parte vreodată la o Olimpiadă de iarnă, cu 242 de sportivi, urmată de cea a Canadei, cu 226 de competitori.

Ţara gazdă, Coreea de Sud, a pregătit, de asemenea, un număr mare de sportivi – 144.

La ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă nu va participa Rusia, după scandalul de dopaj din această țară. Totuși, la PyeongChang, vor ajunge aproximativ 169 de sportivi din Rusia care vor concura sub drapel neutru.

Coreea de Sud & Coreea de Nord – defilare sub drapel comun la „Jocurile Păcii”

În mod excepțional, au fost primiți în competiție 22 de sportivi din Coreea de Nord, deși – oficial – s-au calificat doar doi patinatori, Tae-ok şi Kim Ju-ik habían.

Dintre cei 22 de sportivi veniți din Coreea de Nord, 12 sunt jucătoare de hochei pe gheață care vor forma, alături de reprezentante din Coreea de Sud, o echipă comună.

Se întâmplă acest lucru ca urmare a unor acorduri încheiate între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Aceste înțelegeri au permis ca Nordul să poată participa la Jocurile Olimpice.

În cadrul ceremoniei de deschidere a „Jocurilor Păcii”, cum le numesc organizatorii de la Seul, delegațiile celor două Corei vor defila împreună. Se va întâmpla pe 9 februarie, prima dată după 12 ani. În 2006, în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Torino, cele două delegații defilau sub un drapel al unificării.

 92 de țări, reprezentate. Debut pentru Malaezia și Kovoso

La Jocurile Olimpice din Coreea de Sud vor participa aproape 3000 de sportivi din 92 de țări, un număr record pentru Olimpiadele de iarnă.

Vor debuta la această ediție țări precum Malaezia, Singapore, Kosovo, Eritreea şi Ecuador.

Se vor acorda peste 100 de medalii de aur (102 mai exact) după ce au fost incluse probe olimpice noi, cum ar fi cele de schi alpin pe echipe, snowboard big air și curling dublu mixt, dar și alte competiții.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS