Jill Biden a premiat-o pe directoarea unui ONG pentru lupta impotriva traficului de persoane

Doar 10 persoane din întreaga lume primesc, anual, acest acest premiu al Departamentului american de Stat.

Jill Biden, a Doua Doamnă a Statelor Unite, a premiat-o pentru lupta împotriva traficului de persoane pe Monica Boseff, directoarea organizației neguvernamentale ‘Ușa Deschisă’.

Doar 10 persoane din întreaga lume primesc, anual, acest acest premiu al Departamentului american de Stat.

‘ Soția vicepreședintelui american Joe Biden s-a întâlnit, astăzi, cu mai multe ONG-uri din România care luptă împotriva traficului de persoane, dar și cu victime ale acestei infracțiuni.

Jill Biden susține că eforturile organizațiilor nu rămân neobservate, iar activitatea celor care oferă asistenţă victimelor reușește ‘să schimbe vieţi’.

‘Sunt onorată să mă aflu aici, alături de cei care se implică în combaterea traficului de persoane din România. Am cunoscut câteva supravieţuitoare ale traficului de persoane şi le-am aflat poveştile.

Poveştile lor sunt cele care dau o şi mai mare importanţă activităţilor dvs.. Le oferiţi asistenţă, consultări şi cel mai important un loc unde să se simtă în siguranță.

În numele Statelor Unite, mulţumesc ONG-urilor din România pentru tot ceea ce faceți, în fiecare zi, pentru supravieţuitori și de faptul că va asigurați că traficanții ajung în fața justiției.’ a declarat Jill Biden.

Directoarea organizației ‘Ușa deschisă’ Monica Boseff susține că premiul primit din partea Statelor Unite reprezintă eforturile întregii echipe care se implică în ajutorarea victimelor traficului de persoane. În centrul deschis de ONG și cu adresă secretă sunt în prezent 25 de victime.

Oferim o serie de programe de asistenţă, nu doar cazare şi masă, ci tot suportul emoţional de care este nevoie, consilierea psihologică, consilierea juridică, reinserţia socială, continuarea educaţiei, pregătire vocaţională, tot ceea ce înseamnă o îngrijire exact aşa cum ai oferi copilului tău‘, a spus Boseff.

Ea a precizat că aceste femei nu sunt diferite de oricare altele, ci pur şi simplu au fost la un moment dat vulnerabile.

Oamenii ajung în asemenea situaţii pentru că întotdeuna există cineva care ştie exact cum să profite şi să exploateze vulnerabilitatea umană. Niciuna dintre ele nu este într-o poziţie de inferioritate faţă de vreuna dintre noi, iar ăsta este un lucru vital care trebuie înţeles de toată lumea. Nu există «a vrut» sau lucruri de genul acesta. Există pur şi simplu momente în care oricare dintre noi poate deveni vulnerabil, iar acela este momentul în care cel care pândeşte ştie cum să acţioneze‘, a adăugat Monica Boseff.

Potrivit raportului Agenţiei de Combatere a Traficului de Persoane, anul trecut au fost descoperite aproape 900 de persoane care au căzut pradă traficanților.

Majoritatea victimelor sunt femei exploatate sexual.