Confidenţialitate

Jens Stoltenberg, șeful NATO: Vladimir Putin nu se pregătește pentru pace, ci pentru noi atacuri | AUDIO

Vladimir Putin nu se pregătește pentru pace, ci pentru noi atacuri – spune șeful NATO, Jens Stoltenberg. Afirmațiile oficialului vin cu o zi înainte de reuniunea miniștrilor Apărării din NATO, care va avea loc marți la Bruxelles.

Șeful NATO: Nu vedem niciun semn că președintele Vladimir Putin se pregătește pentru pace

Jens Stoltenberg avertizează că liderul de la Kremlin vrea în continuare să preia controlul Ucrainei și pentru asta trimite tot mai multe arme pe câmpul de bătălie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu vedem niciun semn că președintele Vladimir Putin se pregătește pentru pace. Ceea ce vedem este că președintele Putin și Rusia încă vor să controleze Ucraina. Sunt trimise în Ucraina tot mai multe trupe, tot mai multe arme și tot mai multe capacități militare”, a spus șeful NATO.

Jens Stoltenberg: NATO este alături de Ucraina cât timp va fi nevoie

Secretarul general NATO spune că Ucraina trebuie sprijinită în continuare și, mai mult, că ajutorul oferit trebuie să ajungă înainte ca Rusia să-și intensifice contraofensiva.

„Trebuie să continuăm să oferim Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a învinge și pentru a obține o pace justă și durabilă. Ajutorul trebuie să ajungă în Ucraina înainte ca Rusia să poată prelua controlul pe câmpul de luptă. Mesajul nostru este clar: NATO este alături de Ucraina cât timp va fi nevoie”, a mai spus Jens Stoltenberg.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful NATO mai spune că războiul din Ucraina consumă o mare cantitate de muniţie, motiv pentru care Alianța trebuie să-și mărească producţia și să investească mai mult în capacităţile de apărare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei, la câteva ore după turneul lui Zelenski în Europa. Peste 100 de rachete și 7 drone au lansat rușii asupra Ucrainei | AUDIO