Confidenţialitate

Atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei, la câteva ore după turneul lui Zelenski în Europa. Peste 100 de rachete și 7 drone au lansat rușii asupra Ucrainei | AUDIO

De aseară, până azi la prânz, Rusia a desfășurat un atac masiv asupra Ucrainei. A lansat 71 de rachete de croazieră, până la 35 de rachete S-300 și 7 drone kamikaze – anunță șeful armatei ucrainene. Kievul susține că a doborât 61 din cele 71 de rachete de crozieră și 5 din cele 7 drone. Și în această după-amiază, sirenele de raid aerian au sunat din nou în mai multe orașe din Ucraina, inclusiv la Kiev, în Odesa, Liov și Vinnița. Atacul masiv a venit la câteva ore după turneul în Europa al preşedintelui ucrainean.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe serii de alarme care vesteau noi atacuri aeriene au dat semnalul populației să se adăpostească. Televiziunea de stat din Ucraina anunța vineri după-amiază că sirenele de raid aerian s-au auzit din nou în mai multe orașe, atât la Kiev, cât și în Odesa, Liov și Vinnița.

În atacul masiv lansat de joi seară încoace, Rusia a lansat zeci de rachete și drone kamikaze. Ucraina susține că, în mare parte, le-a răpus. Au fost bombardate, însă, instalații electrice din șase regiuni. Drept urmare, autoritățile au fost nevoite să oprească livrarea de curent în cea mai mare parte a țării.

„Din nefericire, există lovituri la instalațiile de generare termică și hidro și, de asemenea, la infrastructura de înaltă tensiune în șase regiuni. Cea mai dificilă situație este în regiunile Zaporojie, Harkov și Hmelnîțkîi” – anunță ministrul ucrainean al Energiei.

Presa online britanică a publicat în urmă cu două ore un videoclip înregistrat de pe o dronă care surprinde cum un șir lung de tancuri rusești și alte vehicule militare sunt bombardate de ucraineni pe un drum înzăpezit.

Soldații pot fi văzuți fugind, iar unele tancuri rusești se retrag în grabă.

În videoclip pot fi văzute apoi consecințele: un număr mare de tancuri rusești par distruse. Imaginile au fost obținute de la Brigada 72 Mecanizată, numită și „Zaporojienii Negri” a Forțelor Armate Ucrainene, alături de un mesaj în care se spunea: „Pe scurt despre ultimele zile. Nu este ușor să îndepărtați gunoaiele din pământul nostru”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Sistemul lansator de rachete HIMARS, testat de peste 350 de militari români, francezi și americani în exerciții de apărare a țărmului Mării Negre | VIDEO