Confidenţialitate

Jeff Bezos va renunţa, în iulie, la conducerea Amazon

Miliardarul Jeff Bezos va demisiona la 5 iulie din funcţia de director general al companiei Amazon, cel mai mare retailer online global, relatează Agerpres, citând AP.

“Am ales această dată, deoarece are o valoare sentimentală pentru mine”, a declarat acesta, la adunarea acţionarilor grupului.

La 5 iulie 1994, a fost înregistrată compania Amazon, pe care Jeff Bezos a transformat-o dintr-o librărie cu vânzări pe internet într-un gigant de cumpărături online.

În februarie, cu ocazia publicării rezultatelor financiare, Jeff Bezos a anunţat că va demisiona din funcţia de director general în trimestrul trei din 2021 şi va deveni preşedinte executiv. Succesorul său va fi Andy Jassy, şeful diviziei de cloud computing. Anunţul a pus capăt speculaţiilor privind persoana care îl va înlocui pe Bezos, unul din cei mai bogaţi oameni din lume, la conducerea companiei

În vârstă de 57 de ani şi cu o avere personală de 167 miliarde de dolari, Jeff Bezos se va axa pe noi produse şi iniţiative. De asemenea, intenţionează să se concentreze pe compania sa de nave spaţiale – Blue Origin – şi pe ziarul său, The Washington Post.

Amazon este unul din cele mai cele mai valoroase branduri din lume, capitalizarea sa bursieră fiind estimată în jur de 1.700 miliarde de dolari.