Confidenţialitate

Jazz in the Park la Bogata (AUDIO)

După ce rapperul Snoop Dogg a confundat pe rețelele de socializare comuna Bogata din județul Mureș cu Bogota columbiană, localitatea mureșeană a devenit celebră în presa românească și internațională. În acest context, duminică are loc o ediție specială a festivalului Jazz in the Park, în Bogata, județul Mures.
Participanții au parte de concerte și pot dona pentru amenajarea unui parc în comună, în condițiile în care localitatea nu are niciun parc în prezent.

La festival cântă Maria Răducanu, Jazzybirds, Les Nuages și Danaga.

Muzica a început să se audă pe ulițele comunei după slujbele organizate la cele două biserici, ortodoxă și protestantă, din centrul comunei. Totul are loc pe fostul teren de fotbal dintre cele două biserici. Organizatorii au pregatit concerte, tururi ale satului și experiențe culinare locale.
Primarul comunei Bogata, László Bartha, afirma ca toata confuzia facuta de Snoop Dogg a dus la mediatizarea localitatii. De altfel, edilul se așteaptă ca artistul american să se țină de cuvânt și să viziteze Bogata.

Bogata este o comună cu 2.000 de locuitori. Bucatarul Cristian Păpușel din Pitești, împreună cu primarul comunei Bogata, Laszlo Bartha, și consilierul acestuia, Marian Moscaliuc, au lansat, duminică, la Festivalul Jazz in the Park, preparatul Porchetta de Bogata. Este vorba despre o ruladă din carne de porc aromată de proveniență italiană. Rețeta a primit semnătura locului: porcul a fost crescut de primar, iar cuptorul a fost confecționat de consilierul acestuia dintr-un butoi.