Confidenţialitate

Jay-Z, favoritul galei Grammy 2018 | VIDEO

Rapperul american Jay-Z a obţinut cele mai multe nominalizări, 8 în total, la gala premiilor Grammy din 2018, prestigioase distincţii ale industriei muzicale.

Cel mai recent album al artistului, intitulat 4:44, abordează teme precum iubirea, viaţa şi fracturile sociale, bucurându-se de aprecierea publicului şi a criticilor. Discul este unul foarte personal, în special prin versurile piesei Smile, în care artistul evocă homosexualitatea mamei sale,dar şi prin single-ul care a dat titlul albumului, în care Jay-Z îi cere scuze soţiei sale, cântăreaţa Beyonce, pentru infidelităţile lui din trecut.

Alţi doi reprezentanţi ai genului muzical hip-hop se numără printre favoriţi. Kendrick Lamar a primit şapte nominalizări, iar Childish Gambino se regăseşte în 5 categorii de posibili câştigători.

Despacito, o piesă fenomen a cântăreţuli portorican Luis Fonsi, în colaborare cu Justin Bieber şi Daddy Yankee, a primit trei nominalizări, inclusiv la categoriile înregistrarea anului şi cântecul anului.

Apărut în luna martie, ÷ (Divide), discul englezului Ed Sheeran, a fost trecut cu vederea, la fel şi albumul Witness pe care cântăreaţa americană Katy Perry l-a lansat în iunie. Canadianul Drake, care a dominat topurile şi platformele de streaming cu albumul „More Life”, lansat în primăvară, completează lista marilor absenţi.

Cea de-a 60-a gală a premiilor Grammy – unde vor fi acordate trofee pentru 80 de categorii – se va desfăşura pe 28 ianuarie, la Madison Square Garden din New York.