Confidenţialitate

Japonia a deschis, înaintea Olimpiadei, centre de vaccinare la Tokyo şi Osaka

Japonia a deschis centre de vaccinare la Tokyo şi Osaka, dedicate persoanelor de peste 65 de ani.  Autoritățile nipone încearcă să acceleze campania de vaccinare anti-Covid pentru a putea găzdui în siguranță Jocurile Olimpice programate pentru luna iulie.

Campania de vaccinare a început în Japonia abia în luna februarie, la câteva luni în urma Statelor Unite şi a multor alte ţări.

Cauza întârzierii a fost lipsa de personal medical instruit pentru administrarea vaccinului.

Acum, Japonia deschide centre de vaccinare în masă la Tokyo şi Osaka unde sunt aşteptate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Ministerul sănătății din Japonia a fost criticat în mai multe rânduri în Japonia din cauza problemelor tehnice ale aplicației de programări, dar și a ritmului extrem de lent al campaniei de vaccinare.

Doar aproape 2 % din populația Japonia a primit schema completă de vaccinare. Guvernul anunțase ca țintă de vaccinare imunizarea a 36 de milioane de vârstnici până în luna iulie, când sunt programate Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Până acum, în Japonia, peste 12.000 de persoane au murit din cauza COVID-19. Tokyo, Osaka şi alte câteva zone sunt în stare de urgenţă până pe 31 mai, dar este probabil ca măsurile să fie prelungite.