Confidenţialitate

Jandarmii au intervenit pentru îndepărtarea mai multor urși la Băile Tușnad

Jandarmii au intervenit noaptea trecută pentru îndepărtarea mai multor urşi din Băile Tuşnad. Prezența urșilor a fost semnalată într-o pensiune, un magazin, dar şi pe străzile din staţiune.

Primul apel la numărul de urgenţă 112 a fost făcut miercuri seara, o femeie anunţând prezenţa unui urs în interiorul unei pensiuni de pe strada Bradului din oraşul Băile Tuşnad. La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, care însă nu a mai găsit ursul acolo. Animalul sălbatic a provocat stricăciuni, fiind cel mai probabil în căutare de hrană.

Al doilea apel a fost făcut la aproximativ o oră după miezul nopţii, un bărbat semnalând prezenţa unui urs în faţa primăriei din localitate. Din cele relatate de către acesta, ursul a spart uşa unui magazin, intrând în interior.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil a ajuns în scurt timp pe strada Oltului şi a îndepărtat, din locul unde fusese semnalat doar un urs, o ursoaică cu 3 pui. Echipajul de jandarmerie a continuat patrularea şi a mai observat urşi pe străzile din localitate şi aceştia fiind îndepărtaţi înspre zona împădurită.

Primarul staţiunii Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, cataloghează situaţia ca fiind “un dezastru” şi spune că în oraş sunt prezenţi, în mod constant, între 10 şi 16 urşi.