Confidenţialitate

Jandarmeria nu va interveni pentru îndepărtarea protestatarilor

Jandarmeria Română nu ia în calcul îndepărtarea protestatarilor care au ieşit în stradă în această seară, în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară.

Colonelul Florin Despina, purtător de cuvânt la Jandarmeria Română, a declarat la Europa FM că protestatarii vor fi identificaţi şi sancţionaţi, având în vedere că mulţi dintre ei nu poartă mască.

“Intervenţia în forţă este reglemntată foarte clar, când sunt violenţe asupra forţelor de ordine, sau când se tulbură grav ordinea publică, sau la ordinul prefectului. Vor fi identificaţi cei care nu respectă aceste prevederi legale şi vor fi sancţionaţi. Suma variază între 500 şi 2.500 de lei, iar pentru organizatori între 10.000 şi 30.000 de lei. Nu am date potrivit cărora ar fi un protest organizat. Nu este o oră limită (până la care vor fi lăsaţi să protesteze – nr.r). legea prevede că prezenţa lor pe stradă este permisă până la ora 20 sau ora 22, în funcţie de localitate,  după aceea, vor încălca şi regula privind restricţia circulaţiei şi vor mai fi încă o  dată amendaţi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmerie Române spune că nici unul dintre protestele organizate în ţară nu sunt autorizate şi că nu s-au înregistrat incidente deosebite. Un protestatar s-a ales cu dosar penal pentru ultraj.

Interviul integral poate fi ascultat aici:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.