Confidenţialitate

Jaf la primăria unei comune din Iași. Hoții au furat 11.000 de lei

Jaf la primăria comunei Popricani din judeţul Iaşi. Sediul primăriei a fost spart de persoane încă neidentificate, care au reuşit să fugă cu un seif de 100 de kilograme în care erau 3.000 de lei, încasări din taxe și impozite.

Mai mult, hoții au furat şi 8.000 de lei dintr-un sertar. Banii erau pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap.

Polițiștii au fost sesizați de jaf luni dimineață, după ce angajații primăriei au găsit uşile de la intrare și de la casieria aflată la parter vandalizate.

”Polițiștii au fost sesizați, luni dimineața, cu privire la faptul că din sediul Primăriei s-ar fi sustras seiful, cât și o sumă de bani. În seif s-ar fi aflat aproximativ 3.000 de lei. De asemenea, într-un sertar s-ar mai fi aflat 8.000 de lei. Și această sumă ar fi fost sustrasă. Sediul Primăriei nu era prevăzut cu pază. Existau camere de luat vederi, au fost ridicate imaginile și se prelucrează. Continuăm cercetările în vederea identificării autorilor și tragerea acestora la răspundere penală”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, citată de Mediafax.

Înainte de comiterea jafului, hoții au reușit să întrerupă alimentarea cu energie electrică a primăriei.

Mai mult, angajații primăriei ar fi uitat să activeze alarma vineri, când au plecat de la serviciu, astfel că aceasta nu s-a declanșat atunci când au ajuns hoții.

 

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru furt calificat.