Confidenţialitate

Jaf la Casa Judeţeană de Pensii Timiş

Jaf la Casa Judeteana de Pensii Timis, noaptea trecuta. Hotii au fugit cu o suma mare de bani – potrivit corespondentului Europe FM, Dan Turcu.

Atacul a fost descoperit luni dimineata cand angajatii au venit la serviciu la Casa Judeteana de Pensii din Timisoara. Acestia au dat imediat alarma, iar la fata locului au sosit politistii.

Hotii au patruns in cladire prin partea din spate a imobilului, fortand o usa. Au mers în camera serverelor sinai anihilat camerele de supraveghere. După care au mers la casierie. Acolo, folosind niste extinctoare, au reusit sa sparga doua seifuri din care au furat toti banii, aproximativ 50.000 de euro, echivalentul in lei.

Banii reprezentau sumele destinate contractelor de asigurari sociale, sprijin pentru inmormantare si incasari din vanzarea de bilete de tratament.

Banii se aflau în casierie de vineri. De aceea anchetatorii sunt convinși că lovitura a fost dată la pont.

Angajatii Casei Judetene de pensii au fost trimisi acasa pana la orele pranzului, pentru ca politistii sa poata face cercetarile.

Criminalistii preleveaza probe in incercarea de a stabili cum anume au actionat hotii si pentru a descoperi indicii care i-ar putea duce pe urmele lor.

De asemenea, vor fi analizate imaginile de pe camerele de supraveghere, din zona.

Oamenii legii nu exclud ca lovitura sa fi fost dată de o grupare profesionistă de spărgătorii care are mai multe atacuri la activ.

Printre țintele ei se numără Universitatea agricolă a banatului, o biserică și mai multe firme private.