Jackie Chan , ambasador al relaţiilor culturale dintre România și China

Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, i-a oferit lui Jackie Chan titlul onorific de ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări, pentru a promova produsele culturale româneşti în China.

Jackie Chan, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi actori originari din Hong Kong,a ajuns joi în România pentru doar 6 ore, timp în care a participat la deschiderea oficială a Zilelor Filmului Chinezesc în România și a acordat un interviu în exclusivitate pentru Europa FM.

Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, i-a oferit, joi, lui Jackie Chan titlul onorific de ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări, pentru a promova produsele culturale româneşti în China.

Acceptând să fie ambasador cultural pentru România şi China, Jackie Chan crede că astfel ‘oamenii se pot înţelege mai bine unii cu alţii şi acesta ar putea fi un mod de a menţine pacea’.

‘Cunosc România prin sportivii români: gimnastică, fotbal, tenis, deci prin aceste mijloace am început să cunosc România’, a spus Jackie Chan. Acesta a menţionat, în timpul conferinșei de presă, că pe drumul de la aeroport spre hotel fanii l-au salutat şi a rămas surprins de acest lucru.

‘România este una dintre primele ţări din Europa de est care au stabilit relaţii diplomatice cu noua Chină. Doresc ca şi în cinematografie să intensificăm schimburile. Festivalul a adus şi filmul meu. Doresc ca, dacă vă place de mine, sper să vă placă şi filmul meu, «Zodiacul Chinezesc»’, a declarat actorul Jackie Chan.

Vineri, în Deșteptarea, Jackie Chan a arătat românilor un talent special – a cântat o piesă celebră. Click aici pentru a asculta înregistrarea cu Jackie Chan!

Click aici pentru salutul video al lui Jackie Chan pentru fanii din România