Izolați în România: Sfiştofca, satul pustiu din Delta Dunării

La Sfiştofca, un drum de nisip te duce din C.A.Rosetti. Canalul pe care altădată treceau vapoare, e acum acoperit de iarbă şi nici măcar o barcă nu se mai încumetă să ajungă aici. Satul e pustiu chiar şi vara, pentru că aici nu vin turişti.

Irina, Ivan, Igor  şi Jenica sunt condamnaţi să trăiască şi vară şi iarnă în Sfiştofca, dar poveştile lor de-o viaţă  nu sunt deloc monotone. În şcoala care e închisă de peste 10 ani au învăţat copiii lor, care nu se mai întorc aici.

Singurul regret al lui Igor, la 83 de ani, este că nu a plecat să lucreze la ocean, pe navă, atunci când avea 20 de ani. Povestea acestui loc o veți putea afla în noul episod Izolați în România, programt luni la TVR.

Dite Dinesz, de la TVR Timișoara,  a ajuns alături de operatorul Marius Danci în zonele izolate din România unde a filmat pe parcursul unui an întreg, rezultatul fiind o serie de 12 episoade reunite sub numele „Izolaţi în România”, care pot fi urmărite lunea, de la ora 22.30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

Pentru acest proiect, Dite Dinesz a fost declarată ”om de milioane” de echipa emisiunii O dimineață de milioane, de la Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS