Iulian Badescu, primarul Ploiestiului, a fost adus cu ambulanta la Tribunalul Prahova (AUDIO)

El va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, la cererea procurorilor DNA. Bădescu a fost reţinut pentru 24 de ore marți seară, însă nu a ajuns în arestul IPJ Prahova, ci la Spitalul Judeţean Prahova unde a și rămas peste noapte din cauza unor afecțiuni medicale.

În jurul orelor 11,00 dimineața, primarul Iulian Bădescu a fost externat de la Spitalul Judeţean, iar pentru transportul la Tribunalul Prahova a fost utilizată o ambulanţă. Pe timpul transportului nu s-a acordat sprijin medical, având în vedere că starea de sănătate a primarului s-a ameliorat, iar în fața instanței acesta a fost prezentat în cătușe.

Iulian Bădescu suferă de o afecțiune medicală cronică de mai mulți ani, iar după audierile de ieri de la DNA care au durat mai bine de șapte ore a acuzat o stare de rău în drum spre arest. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean unde a și rămas internat peste noapte sub pază.

Bădescu este acuzat de abuz în serviciu și luare de mită, fiind suspect că ar fi primit 300.000 de euro cu titlu de mită de la unul dintre finanțatorii echipei de fotbal FC Petrolul. Banii au fost dați tocmai pentru ca primarul Ploieștiului să acorde o finanțare ilegală din bani de la bugetul local pentru clubul sportiv.

Primarul se află acum în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Prahova care urmează să decidă dacă va aproba solicitarea procurorilor anticorupție prin care au cerut mandate de arestare pentru 30 de zile.