Confidenţialitate

Italia: Stare de urgență din cauza numărului mare de migranți | AUDIO

În Italia e stare de urgență din cauza numărului mare de migranți. Guvernul de la Roma a luat o decizie în acest sens menită în special să faciliteze expulzarea migranţilor ilegali care debarcă în Peninsulă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Starea de urgenţă va permite creşterea numărului structurilor care se ocupă cu repatrierea migranţilor ilegali. E vorba de centre care au ca sarcini identificarea şi expulzarea migranţilor care nu se califică pentru a primi azil.

5 milioane de euro au fost alocați în acest sens.

Suma va permite şi implementarea de proceduri şi acţiuni mai rapide pentru a le oferi migranţilor soluţii de găzduire şi la standarde adecvate.

Numai în trei zile, pe coastele italiene ajuns peste 3.000 de migranţi. În timp ce zeci de ambarcaţiuni cu sute de migranți clandestini se îndreaptă în continuare către Italia.

Vicepremierul Matteo Salvini – ministru de interne într-un fost guvern şi care în prezent este judecat pentru că a respins acostarea unei nave cu migranţi – a declarat că este nevoie de „cel puţin un centru de repatriere pentru fiecare regiune” a Italiei şi a cerut măsuri mai dure împotriva migraţiei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Comunitatea internațională, oripilată de filmarea în care un soldat rus decapitează un prizonier ucrainean | AUDIO