Confidenţialitate

Italia relaxează, de astăzi, restricțiile în șase regiuni | AUDIO

Italia relaxează restricțiile în șase regriuni ale țării: Calabria, Lombardia, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Piemont și Toscana.

Deși numărul deceselor și al persoanelor internate în secțiile de terapie intensivă rămâne ridicat, infecțiile zilnice au scăzut cu 30 de procente de la o săptămână la alta.

În ceea ce privește restricțiile, Italia ere un sistem cu patru niveluri, codificat prin culori.

O mare parte din nordul țării, cel mai afectat de epidemie, va ieși din zona roșie și va intra în cea portocalie. Este voba de regiunile Calabria, Lombardia, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Piemont și Toscana care se alătură regiunilor din zona portocalie: Abruzzo, Basilicata, Lazio, Liguria, Marche, Molise, Sicilia, Umbria, Veneto, provincia Bolzano și Trento. Magazinele se vor redeschide și este permisă vizitarea unui prieten o dată pe zi.

4 regiuni vor fi în zona roșie, ceea ce înseamnă că vor avea restricțiile cele mai dure. Dintre acestea, Sardinia este singura care trece de la portocaliu la roșu – deși, în urmă cu o lună, Sardinia era singura în „zona albă”, adică viața de zi cu zi era aproape normală.

Sistemul de sănătate este în mare dificultate… mulțu pacienți în unitățile de terapie intensivă și se înregistrează multe decese. Din acest punct de vedere, Italia are a doua cea mai ridicată rată din Europa, după Marea Britanie și a șaptea din lume.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

       Dana Achim