Confidenţialitate

Noi restricţii în Italia, pe fondul înmulțirii infecțiilor cu tulpina Delta

Italia reintroduce săptămâna viitoare noi restricţii, pe fondul creşterii cazurilor de îmbolnăvire cauzate de varianta Delta.

Totodată, autorităţile italiene vor să plafoneze preţurile la testele de coronavirus, pentru ca acestea să devină mai accesibile.

Preţul pentru un test rapid pentru COVID 19 ar urma să fie 6-7 euro, faţă de 22 de euro, cât costă în prezent, în farmacii.

Restricţiile avute în vedere urmează să intre în vigoare din 6 august. Printre altele, italienii vor trebui să prezinte rezultatul negativ la un test nu mai vechi de 48 de ore la intrarea în restaurante, evenimente sportive desfăşurate în interior sau muzee.

Aceste măsuri au genrat proteste ale antreprenorilor din industria ospitalităţii şi ale oponenţilor politicii guvernamentale, în marile oraşe, şi este de aşteptat ca aceste proteste, majoritatea neautorizate, să continue zilele următoare.

În Italia, varianta Delta a noului coronavirus, identificată mai întâi în India, reprezenta la 20 iulie 94,8% din cazurile de contaminare raportate, în condiţiile în care cu o lună mai devreme, procentul era de 22,7%.